Prvo takmičenje u orijentiringu posle korone i prve medalje za „Čelik“

BEOGRAD/SMEDEREVO, 14. jun 2020 – Planinarski sportski klub „Čelik“, nakon pauze zbog korona virusa, nastavio je pripreme za sezonu u orijentiringu. Članovi kluba su ovog vikenda učestvovali su na prvenstvima Beograda u miks štafetama i pionirskom prvenstvu u sprint orijentiringu i osvojili pregršt priznanja.

Nadmetanje je održano u Beogradu, u zoni blokova 70 i 70a, u organizaciji Orijentiring saveza Beograda, a na takmičenju u miks štafetama, sprint varijanta, PSK „Čelik“ je nastupio sa sedam štafeta, od kojih četiri u pionirskoj konkurenciji i osvojio tri medalјe. Sariji pioniri Milica Vasilјević i Ilija Milutinović osvojili su zlatnu, a mlađi pioniri Mina Vučković i Dimitrije Cetina srebrnu medalјu. Za Dimitrija, koji je ove sezone prošao Čelikovu školu, ovo je prva sezona i odmah prva medalјa. Mlađi veterani Jelena i Dragan Tasić zauzeli su prvo mesto i dobili zlatne medalјe u kategoriji u toj kategorija, a „Čelik“ je imao još po jedno četvrto, peto i šesto mesto.

Na pionirskom prvenstvu Beograda koje je održano na terenima Cerak Vinograda u Beogradu, „Čelik“ je imao 15 takmičara i osvojio jedno prvo, dva druga , tri četvrta mesta i nekoliko plasmana blizu ovih najbolјih.

Na takmičenјu u orijentiringu, za sezonu koja počinje na Divčibarama 27. i 28. juna, „Čelik“ brani treću poziciju koju je ostvario prethodne sezone, ali i napada i, kako kažu iz Kluba, viši plasman, pa i sam vrh. Sem toga, „Čelik“ brani i najviše plasmane na takmičenjima za prvenstvo Srbije.

Fotografije iz arhive članova kluba

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!